Historian bakom hammar Musik

Hej!
Jag heter Jonas Hammar och driver Hammar Musik sedan min far, Sten Hammar, gick bort för n
ågra år sedan. Farsan hamnade i musikbranschen av en tillfällighet. Han jobbade på en bank och blev tillfrågad om han ville ta hand om ekonomin på Malmsjö pianofabrik. Svaret blev ”Eh… visst”, och strax därefter var han VD på en pianofabrik i ekonomisk knipa. Han försökte ett tag men det var kört – konkurs så det skrek om det! Vi flyttade till Eskilstuna och han startade en orgelfabrik i Torshälla, men eftersom folk slutade köpa pianon i lika stor utsträckning som förut, slutade de också köpa orglar… Fabriken är idag bostäder.

1977 startade han Hammar Musik här i källaren och vi har hållit igång ända sedan dess. Jag är uppvuxen med musiker och musik, så det har alltid varit en del av mitt liv. Tyvärr har jag aldrig haft tålamodet eller talangen att lära mig spela något instrument ordentligt. Förutom synt! Där är det inga besvärliga noter eller toner utan explosioner och ljudeffekter istället! Men efter årtionden i branschen kan jag lite av det mesta, och om sådant jag inte kan, vet jag vem jag kan ringa!

Idag satsar vi mest på begagnat, reparationer, uthyrning och konsultverksamhet. Vi har funnits här lika länge som punken och kommer antagligen att vara kvar lika länge.

Jonas Hammar

"En sann gentleman är någon som vet hur man spelar säckpipa, men låter bli. ”

Besök oss

Vardagar: 13:00 - 18:00
Lördagar: 11:00 - 14:00

Västeråsvägen 59
632 23 Eskilstuna

Ring oss

Om du har frågor eller funderingar så är du mer än välkommen att höra av dig till oss.

016-12 41 80​

Maila oss

Om du är en person som hellre mailar dina frågor så går det också bra. Vi svarar så snabbt vi kan!

hammarmusik@telia.com

Stäng meny